PODDEN
Lyssna

Tillsammans med konstnären Dijle Neva Yigitbas skapar Viveka podden Frekvens Yoga, en yogaupplevelse utöver det vanliga.

Frekvens yoga öser ur yogans visdom. Filosofiska tänk, pärlor och tekniker varvas med analoga ljudmattor och beats som tillsammans skapar ett helt nytt koncept. 

Varje avsnitt innehåller två delar, en lyssnardel och en meditationsdel där du kan välja var del för sig eller båda som en helhet. Avsnitten inviger dig i olika teman med tillhörande meditation. Avsikten är att ge dig som lyssnare inspiration, nya perspektiv och effektiva meditationstekniker lätta att införliva i din vardag. Enkla meditationer att komma tillbaka till.

LÄR DIG ATT ANDAS PÅ 10 MINUTER

AVSNITT 5 - LYSSNA HÄR

Alla andas – men de flesta av oss behöver andas djupare och bättre än vad vi gör. När du andas djupt och lugnt höjer du livskvalitén. Du sover bättre, hanterar stress och oro lättare. Du blir mer fokuserad och presterar med mindre ansträngning. Ett medvetet andetag ger dig en fördjupad upplevelse av livet. Du är värd att ha det bra. Låt dig andas till ökad hälsa.

Viveka har under 25 år undervisat i andningens anatomi – följ med på en kort övning och förbättra ditt andetag och din livskvalitet!

Allt du behöver är 10 minuter.

Foto: Sofia Hahn
Omslag: Dijle Neva Ygitbas
Produktion: Abow Production

EGOT

AVSNITT 4 - LYSSNA HÄR

Det här är avsnittet om egot. Den mest självklara delen av dig - av oss alla. Egot som alltsom oftast tar över och dikterar livsresan, som krånglar till det och många gånger skapar allt annat än flow, lätthet och glädje. Så vad är egentligen egot? Hur skiljer sig det från ditt autentiska du? Från den där delen av dig som du vet är sann? Följ med på en kontemplativ resa in i egots mekanismer. Vi avslutar med 3 effektiva minuter meditation. Viveka leder dig in i Stabilize the mind - en meditation för kontakt med din inre röst, för att stå stadigt i det som för dig är viktigt och riktigt. Din tankesfär stillnar och närvaron ökar. Är du ny till mediterandet? Bara följ med. ☀️ Alla kan meditera, bara sätt dig till rätta och följ med i instruktionerna. 

Foto: Zack Stratis
Omslag: Dijle Neva Ygitbas
Produktion: Abow Production

DU ÄR UNIK!

AVSNITT 3 - LYSSNA HÄR

Hur gör du för att släppa fram ditt unika jag? Från vilken plats i dig själv kommer du i mötet med din omvärld? Följ med på en resa in till ditt autentiska du! En meditativ ljudupplevelse om kraften i det som är din unika ton och om förmågan att släppa taget om det som inte behövs längre. Du guidas in i en kort, enkel och effektiv meditation för kraft och samtidigt kontakt med din egen kaliber. Du gör den precis där du är - sitt på en stol, i bilen, på golvet… och var med precis som du är, helt ny till mediterandet eller van sedan länge. Välkommen!

Foto: Zack Stratis
Omslag: Dijle Neva Ygitbas
Produktion: Abow Production

STILLHETEN MITT I RÖRAN

AVSNITT 2 - LYSSNA HÄR

Vad är tid egentligen? Hur ser din alldeles egen upplevelse av tiden ut? Hur förvaltar du din tid? Ackompanjerad av toner och ljudsfärer leder Viveka dig in i tidstankar, meditations upplevelser och ett möte med dig själv – kanske till och med bortom tiden 😀 

Du får med dig en enkel och kraftfull meditation att göra där hemma, på kontoret, på bussen, helt enkelt precis där du är. Tre minuter är allt det tar för att minska din stress och börja odla din energi. Slut ögonen och följ med!

Foto: Zack Stratis
Omslag: Dijle Neva Ygitbas
Produktion: Abow Production

URPREMIÄR - MISSA INTE TÅGET!

AVSNITT 1 - LYSSNA HÄR

 Följ med på en resa in i tillitens, närvarons och lyhördhetens land. I avsnittet ”Missa inte tåget!” delar Viveka med sig av hur vi kan göra för att lita mer på vår inneboende intelligens, den som finns i oss alla, om modet att kunna överlämna sig och förmågan att lyssna in. Vi avslutar med en meditation för ett lugnare sinne. En enkel och kort meditation som alla kan göra, oavsett tidigare erfarenheter av att meditera. Du bara sätter dig tillrätta precis där du är, blundar och följer med i instruktionerna. Några minuter senare kliver du ut i vardagen igen, lite mer på plats i dig själv, med lite mer närvaro och fokus. 

Foto: Zack Stratis
Omslag: Dijle Neva Ygitbas
Produktion: Abow Production

Ämnena är inspirerande och intressanta. Vivekas instruktioner är suveräna, klara och tydliga. Rösten är mjuk, glittrande och variationsrik och jag tycker den passar perfekt för auditiva instruktioner. Det är lätt att hänga med och längden känns bra.

Suzann Westin, yogalärare på Yogini & friends

Viveka med sina 30 år som yogautövare delar med sig generöst av sin kunskap, visdom och fantastiska verktyg som gör oss lite snällare, mot oss själva och världen.

Anna Ottosson, grundare av Food Power

Men varför en podcast?

Idéen till podden föddes i den stilla stunden efter en av Vivekas klasser. Alla måste få uppleva detta sa Dijle. Det här måste spelas in. Än så länge kan jag inte tekniken, sa Viveka. Men det kan jag svarade Dijle - och där såddes fröet.

Ett år senare var processen och skapandet igång. Fram växte Frekvens Yogas avsnitt som rör sig i sfären mellan podd och minialbum. Podd i den tekniska formen och tillgängligheten. Minialbum i den musikaliska produktionen, i ljudresan. 

Vem är Dijle?

Kompositören Dijle Neva Yigitbass praktik befinner sig i skärningspunkten mellan konst och musik. Som producent har Dijles mångskiftande och sfäriska rytmproduktioner ägt rum både på radio, teater, filmduk och andra konstnärliga plattformar välden över. 2017-2019 skrev och producerade hon sin första egenkomponerade 27 minuter långa stumfilm. Dijle utforskar ständigt hur musiken och bilden kan bidra till att skapa en upplevelse av inre trygghet och kärlek hos betraktaren.

 

Thanks for scrolling